HVAD ER EN CHATBOT? Guide til dig der gerne vil i gang med chatbots (også nybegyndere)

Hvad er en chatbot?

En chatbot kan bedst forklares, ved at dele ordet op i to. Der er noget med en CHAT, og noget med en BOT. Jeg starter med det sidste.

chatBOT:

At noget fungere som en bot, eller robot betyder, at man automatiserer en række processer som førhen var manuel arbejde. Automatisering af en samtale handler om:

  • At chatBOTTEN kan forstå sprog,
  • & slutteligt, at chatBOTTEN kan matche forespørgsel med relevant svar.

CHATbot:

Betyder att samtalen foregår via et device gennem tekst eller tale. Det kan være en telefon, tablet, computer eller en højtaler. Chat formatet er en endnu en måde, at virksomheder og organisationer, kan nå deres brugere på en mere personlig måde. Det særlige ved chat formatet er, at det tager udgangspunkt i brugerens spørgsmål først. Dvs. det er ikke brugeren, der skal forstå platformen (websitet, søgemaskinen, appen). Det er teknologien, der skal forstå brugerens spørgsmål og intention.

Grunden til, at chatformatet er så godt er, at det føles nemmere, at gå til Messenger og spørge om noget, end at lede på websitet, appen eller lign.

Chatbot Marketing
Chatbot Markedsføring er det nye koksgrå. Alle taler om det, men ingen bruger det. Udnyt chatbot marketing!

Hvad kan en chatbot?

Når du skriver med en chatbot, vil du oftest opleve, at de ikke kan svare på alle typer spørgsmål den kan svare på. Og i nogle, kan man slet ikke skrive, men kun trykke på knapper. Det er blevet enormt nemt, og lave en chatbot i 2019, og du kan relativt hurtigt udgive din helt egen chatbot. Men den er begrænsede i sine svarmuligheder. De fleste virksomheder, vælger denne løsning, da det er en nem og hurtig måde, at komme i gang med, at indsamle data, og få indsigt i, hvad brugerne søger efter for herefter at kunne forbedre den.

Eksempler på chatbots:

  • Nyhedsmedier,
  • Virksomheder der yder kunde- og medlemsservice,
  • Webshops,
  • Restauranter,
  • Flyselskaber.

Og så er der mange virksomheder, der benytter teknologien til at optimere processer som f.eks. rekruttering af medarbejdere, booking af møder, team-kommunikation og -samarbejde. Med andre ord: fremtiden byder på chatbots, som bliver vores assistenter i vores digitale gøremål.

Hvorfor skal vi have en chatbot i 2019?

Derfor en chatbot
Defor skal du have en chatbot

Her er 3 grunde til, at i skal have en chatbot i 2019:

Brugerne er klar:

Facebook Messenger, Whats App o.lign i kraftig vækst. Brugeren er klar til, at modtage nyheder, services & salg – også i chatformatet.

Teknologien er klar:

Teknologien er klar til at modtage store mængder data, der skal til når man skal træne NLU (Natural Language Understanding) og chatbots. Herudover er chatbotterne begyndt, at kunne oplærer sig selv gennem analyser, forudsigelser og beregninger.

Facebook er klar:

I efteråret 2016 åbnede facebook op for, at man kunne udvikle chatløsninger. Og nu er teknologien så småt ved, at være helt på plads (i 2019), så du kan bygge dine helt egne chatbots uden at skrive en kode. Det gør, at alle nu kan bygge mere eller mindre intelligente og automatiserede svar ind i deres Facebook Messenger-side.

Er du klar?

Vi er klar til at hjælpe dig ihvertfald!

📞+4520673160

📧 me@sebastianhorberg.com

(Visited 84 times, 1 visits today)